Щоб розмістити оголошення увійдіть в систему!
Всього оголошень: 3241
За сьогодні: 0
Вже продано: 518
На перевірці: 0

Авто новини:

« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Американці презентували Hennessey Venom F5

Новий гіперкар від компанії Hennessey здатен попсувати нерви таким визнаним монстрам як Koenigsegg Regera та Bugatti Chiron SuperSport, втім буде вироблено всього 24 екземпляри Venom F5, кожен з яких коштуватиме більше 2 млн долларів. Щоб зрозуміти за рахунок чого Hennessey Venom F5 здатен боротися з лідерами сегмента треба поглянути на технічні характеристики моделі та зазирнути до середини кабіни, де панує вишукана атмосфера розкоші та сучасних технологій.

Серед найбільш цікавих характеристик американського гіперкара окремо виділяється потужність двигуна, яка складає 1800 к.с. та 1600 Нм крутного моменту. Об҆єм 8-циліндрового мотора дорівнює 6,6 літри а величезна потужність досягається завдяки подвійному наддуву. Витримати такі навантаження допоможуть алюмінієві поршні, ковані шатуни та випускна система з титану. Максимальна швидкість Venom F5 обмежена на позначці у 500 км/час і на сьогодні це є рекордом серед серійних автомобілів. Після таких цифр стає зрозуміло, чому новачок коштує два мільони долларів. Мабудь в компанії Hennessey взагалі не розуміють значення слова «компроміси», адже тут вони відсутні. Навіть важко уявити скільки пального потребує цей автомобіль для подолання 100 км, але скоріш за все одного бака пального йому не вистачить. Але годі про нудні цифри… Чи цікаво Вам скільки секунд витратить цей монстр на розгін з 0 до швидкості у 100 км/год? У Hennessey Venom F5 ця процедура триватиме біля 2,7 секунд, але цікавіше інше, адже з 0 до 300 км/год гіперкар виїзжає з 9 секунд. При цьому вага купе дорівнює 1360 кг, а співвідношення потужності до ваги складає вражаючи 1322 к.с. на тонну. Купе потрапило до книгі Гіннеса за багатьма параметрами, саме тому цей гіперкар коштує на рівні Bugatti Chiron SuperSport.

На відміну від більшості потужних гіперкарів, Venom F5 обходиться без повного приводу. Натомість потужність передається через семиступінчасту автоматичну коробку передач лише на задні колеса. Кузов купе виготовлено з вуглецевого волокна, завдяки чому він важить всього 86 кг. Також на автомобіль працює аеродинаміка, яка набагато кращя ніж у звичайних машинах. Підвіска F5 складається з подвійних ричагів, які спираються на амортизатори марки Penske. Купе оснащено керамічною гальмівною системою Brembo, а колеса взуті у ексклюзивну гуму Michelin Pilot Sport Cup 2 з відповідним допуском по швидкості.

Інтер҆ єр Venom F5 вирізняється мінімалістичним стилем та спортивними акцентами у вигляді карбонових деталей та цифрової панелі приладів. Кокпіт багато в чому нагадує аналогічний блок керування Формули1, але більш зручний для повсякденного використування. Сидіння та бокові панелі обтянуті шкірою та алькантарою. Цікавий штріх у вигляді алюмінієвих педалей на шарнірах виглядає дуже стильно.

Нажаль, Hennessey Venom F5 є вимираючим видом гіперкарів, які через декілька років замість двигунів внутрішнього згоряння отримають потужні електромотори. Без сумніву, саме це купе увійде у історію та з часом стане колекційним експонатом у музеї чи в приватному автопарку…

 

18.12.2020
« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Коментарі:

Додати коментар
Щоб додавати коментарі увійдіть в систему!
Коментарів немає. Будьте першим!

Американці презентували Hennessey Venom F5

Політика конфіденційності